на живо

"Берое" сложи лика на Петко Петков на фланелките си

Старозагорци представиха екипа за сезон 2020/2021

beroe.bg

Ликът на футболната легенда на "Берое" Петко Петков, ще стои на фланелките, с които тимът ще играе през сезон 2020/2021.

Старозагорци представиха новия дизайн на екипите. Именно образът на Петков, който почина на 73-годишна възраст през януари 2020 г., ще ги води към нови победи.

Снимка: beroe.bg

"В началото на тази година легендата на "Берое" Петко Петков си отиде от този свят, но не и от сърцата ни! Той никога няма да си тръгне от там! Винаги ще бъде Легендата, Великанът, Голмайсторът, Великият, Ненадминатият, Незабравимият, Безсмъртният…

През този сезон "Берое" отдава почит именно към голяма си легенда Петко Петков. Ликът на големия голмайстор е вграден на лицевата страна на втория и третия екип за сезона, а силуетът на незабравимия Петков е на гърдите на титулярния екип за предстоящия сезон. На гърба на всяка от трите фланелки е изписано "Легендите не умират", обясняват от клуба на официалния си сайт.

Снимка: beroe.bg

Титулярният екип на "зелените" пък напомня на този, носен от Петко Петков и съотборниците му при победата над "Ювентус" от осминафиналите на турнира за Купата на носителите на купи през 1979 г.