на живо

"Берое" трябва да търси нов спонсор (ВИДЕО)

Служебният премиер Стефан Янев е категоричен

"Берое" трябва да търси нов спонсор (ВИДЕО)

Футболен клуб "Берое" ще трябва да си търси нов спонсор, категоричен е служебният премиер на България Стефан Янев. 

Старозагорският тим е собственост на "ТЕЦ Марица-изток 2" ЕАД от септември 2011 г. Идването на новия собственик бе последвано от силни години за тима. През 2013 г. "Берое" спечели Купата и Суперкупата на страната, а през 2015 г. завърши на второ място в "А".

Преди десетина дни обаче служебният министър на енергетиката Андрей Живков заговори за спиране на държавната издръжка на "Берое", тъй като "не вижда основателна причина държавно дружество с големи загуби да финансира футболен клуб". 

"Това е въпрос, който съм оставил да се разгледа сериозно и да се намери начин как да се реагира, защото е добре футболните клубове да се самоиздържат. Друг е въпросът дали успяват в нашето съвремие и в нашата държава, така че вероятно за самия футболен клуб ще е проблем да си намери друг спонсор и търсенето на това решение ще отнеме известно време", коментира Янев пред журналистите в с. Средно Градище.

През миналата година "Берое" привлече много чужденци и започна добре, но последваха слаби резултати, което пък доведе до раздяла с треньора Димитър Димитров-Херо.

Клубът предприе пълна промяна в отбора и тепърва ще работи по селекцията за новия сезон.