на живо

Берое загуби първата битка с Брьондби

Датчаните спечелиха с 1:0 в Стара Загора

Берое загуби с минималното 0:1 от Брьондби в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. "Зелено-белите" изиграха добър двубой, но пропуснаха своите положения и ще търсят задължителна победа на реванша в Копенхаген, за да продължат в следващата фаза. Единственият гол в срещата отбеляза Мартин Албрехтсен в 85'.

Пред повече от 10 хиляди зрители по трибуните на градския стадион в Стара Загора, през целия мач домакините разчитаха на стабилна и организирана игра в защита и контраатаки с директни подавания към атакуващите футболисти на тима.

Датчаните владееха топката повече и далеч по-често стигаха до назакателното поле на съперника. Въпреки това, най-чистото положение през първата част се откри пред халфа на Берое, Елиаш. В 41' минута той нанесе слаб и неточен удар с глава от перфектна позиция.

Брьондби започна второто полувреме по-добре и в 53’ след техничен изстрел на Теему Пуки топката се удари в гредата. Последваха още няколко добри ситуации за гостите, които също не бяха оползотворени. Все пак в 85’ те отбелязаха единствения гол в срещата, след като Албрехтсен засече центриране в наказателното поле и изпрати топката в далечния ъгъл на вратата, пазена от Макенджиев.

Берое не успя да създаде чисто положение до края на срещата и след седмица ще трябва да сътвори малко чудо, за да отстрани именития си съперник.