на живо

"Берое" запази шансове за титлата (ГАЛЕРИЯ)

Баскетболистите на Любо Минчев победиха "Лукойл Академик" със 74:64

Носителят на Купата на България "Берое" запази шансове за титлата в Националната баскетболна лига, след като в третия мач от финалната серия срещу "Лукойл Академик" победи като домакин в Стара Загора със 74:64 (21:20, 20:8, 18:20, 15:16).

Така възпитаниците на Любо Минчев намалиха изоставането си в серията на 1:2 победи. Играе се до три успеха от пет мача.

След равностойна първа четвърт, която приключи при 21:20 за "Берое", във втората домакините стегнаха защитата си и допуснаха едва 8 точки за десетте игрови минути. Това им помогна да поведат с 13 точки на полувремето при 41:28.

В началото на второто полувреме "Лукойл" успя да съкрати малко изоставането си, но в началото на последната четвърт "Берое" на бърза ръка реализира нови 6 точки, за да поведе с 65:48. Голямата разлика накара старши треньора на гостите Тони Дечев да извади основните си играчи и до края срещата просто се доиграваше.

Най-резултатен за домакините с 22 точки бе Шейн Гибсън. Брандис Райли-Рос завърши с 13, а Омари Гудул и Николай Николов реализираха по 10.

За "студентите" Димитър Димитров направи добър мач и завърши със 17 точки, а Стийв Зак отбеляза още 10.

Четвъртият мач от серията, който може да бъде последен при успех на "Лукойл", ще бъде в понеделник от 18:30, отново в Стара Загора.