на живо

"Берое" прекъсна негативната серия с победа срещу "Левски"

Мартин Райнов съсече "сините" през първото полувреме

Lap.bg

"Берое" победи с 1:0 "Левски" в Стара Загора и прекъсна негативната си серия от три поредни мача без успех. Освен това тимът на Ферарио Спасов се изкачи на девето място в Първа лига.

"Сините" пък загубиха за първи път под ръководството на Николай Митов. По този начин "Левски" остана на второто място в класирането, с три точки преднина пред третия ЦСКА и на 12 зад лидера "Лудогорец", който обаче е с мач по-малко.

"Берое" създаде първото си положение в десетата минута, когато Николай Кръстев не успя да улови топката при далечен удар на Георги Божилов. Отбитата топка попадна в краката на Жуниор Мапуку, който стреля към празната врата, но Давид Яблонски застана на голлинията и спаси вратата на гостите. Те все пак получиха гол в 12-та минута, когато Антон Карачанаков центрира от ъглов удар, а Мартин Райнов засече с глава за 1:0.

След попадението гостите се активизираха, но така и не успяваха да реализират възможностите си. В 20-та минута удар на Мехди Бурабия от далечно разстояние беше отразен от Душан Перниш, а малко по-късно нов шут на мароканския халф беше блокиран от защитник. Същото се случи и с опасен удар на Веселин Минев, докато Бабатунде Адениджи не успя да уцели вратата от удобно положение.

Нов удар на Бурабия от далечно разстояние беше първото опасно положение през второто полувреме. В 82-та Антон Огнянов получи топката сам в наказателното поле, но ъгълът за удар беше малък и Перниш спаси.