на живо

"Бешикташ" остава непобеден в Европа (ВИДЕО)

Турският тим и "Монако" направиха 1:1 в групите на Шампионска лига

"Бешикташ" и "Монако" направиха равенство 1:1 в среща от четвъртия кръг на Шампионска лига. Така турският тим остава непобеден в турнира и е близо до най-доброто си постижение в Европа - класиране за елиминациите на надпреварата. "Черните орли" се нуждаят само от точка. "Монако" от своя страна на практика загуби шансове за продължаване към елиминациите.

През първата част домакините бяха значително по-активният тим на терена, но изненадващо на почивката с гол аванс се оттеглиха "монегаските". В 45-ата минута при една сгрешена топка в половината на "Бешикташ", Рони Лопеш се озова на чиста позиция за стрелба и с прецизен удар прати топката в десния ъгъл на Фабри.

В началото на втората част турците продължиха да действат по-активно и това даде резултат в 52-ата минута. Рикардо Куарешма получи топката в наказателното поле и финтира елегантно Жорже, който го съсече, за което реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Дженк Тосун и изравни.

Така "Бешикташ" остава лидер в подреждането и с актива си от десет точки “черните орли” са близо до финиширане на върха. Монако пък е с две точки и почти нулеви шансове за продължаване.