на живо

Моуриньо: Имам повече титли от всички останали 19 мениджъри, взети заедно (ВИДЕО)

Специалния напусна бесен пресконференцията си, настоявайки за уважение

Reuters

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо си тръгна бесен от пресконференцията след загубата на неговия тим с 0:3 от "Тотнъм" в среща от третия кръг на Висшата лига. Това бе най-тежкото домакинско поражение за Специалния в кариерата му досега, но въпреки това той похвали отбора си за представянето му в мача.

За пръв път от 1992 г. "Юнайтед" загуби два поредни мача в първите три кръга от шампионата. Според Моуриньо обаче няма място за паника.

"Искате да направя чудо от моя отбор, който игра много добре и стратегически стоеше правилно на терена. А вие искате просто да кажете: "Нека обвиним него". Кажете ми най-накрая кое е по-важно, да играеш добре или да побеждаваш? В други случаи сме печелели мачове с грозна игра и вие (б.ред. - журналистите) сте ми казвали, че по-важно е отборът да играе красив футбол. Не мога да разбера кое предпочитате. Най-добрият съдник са феновете. Бих направил същото, въпреки загубата с 0:3. Миналия сезон загубихме от "Севиля" и тогава феновете ни освиркаха и имаха право, защото играхме зле и "Севиля" заслужаваше да спечели. Днес обаче играчите получиха аплодисменти след мача, защото ги заслужаваха с играта си. Затова ще продължим да опитваме", заяви Жозе Моуриньо на брифинга след срещата.

Португалецът припомни и титлите, които е спечелил в Англия.

"Знаете ли какъв е резултатът? 3:0. Какво означава това? 3:0 са титлите, които съм спечелил в Премиър лийг в сравнение с 19 други мениджъри", в този момент той напусна пресконференцията, като повтаряше "Респект, респект, респект" към журналистите.