на живо

"Бетис" наказа "Реал" в 94-ата минута

Роналдо и компания са на 7 точки от лидера "Барселона"

Reuters

Шампионът "Реал" Мадрид допусна загуба от "Бетис" в последния кръг на Примера дивисион, която остави възпитаниците на Зинедин Зидан на 7 точки от лидера "Барселона" след 5 изиграни мача.

Срещата беше своеобразно завръщане на Кристиано Роналдо в състава, след като той изтърпя наказание заради бутане на съдията по време на мача за Суперкупата.

Дори капитанът на европейските шампиони обаче не успя да помогне на "Реал" да достигне до попадение. Роналдо изтърва най-добрите голови положения за своя отбор. В 10-ата минута той отправи техничен удар с пета, но Хави Гарсия се намеси и предотврати попадението. Последваха два опасни изстрела на Лука Модрич, но те преминаха малко покрай целта.

В 34-ата Карвахал направи грешка, подарявайки топката от тъч. Десният бек изведе Фабиан Руис пред наказателното поле. Халфът на Баломпие излъга противник и шутира високо към близкия ъгъл, където обаче Навас протегна ръка и майсторски изби.

И след почивката домакините бяха по-активни, като Карвахал този път изпусна да се разпише, уцелвайки гредата. Последва изстрел на Тони Кроос от дистанция, който беше спасен от Адан.

В заключителните минути шампионите хвърлиха всички сили в атака и забравиха за защитата. В 94-ата “лос вердибланкос” задържаха продължително топката, а техният съперник внимаваше да не извърши нарушение. Бараган беше оставен да центрира в наказателното поле, а непокритият Санабрия реализира хубаво попадение с плонж, насочвайки по диагонала за 0:1.

Загубата е първа за "Реал" през новата кампания.