на живо

"Бетис" обърна "Райо Валекано" и мечтае за Купата на краля (ВИДЕО)

"Зелено-белите" спечелиха с 2:1 като гости

"Бетис" обърна "Райо Валекано" и мечтае за Купата на краля (ВИДЕО)

"Бетис" победи с 2:1 "Райо Валекано" като гост в първия сблъсък между двата тима от полуфиналите за Купата на краля. Тимът на Мануел Пелегрини стигна до успеха във Вайекас след обрат.

Домакините поведоха още в 5' с гол на Алваро Гарсия - осмият различен автор на попадение с глава за "пчеличките" през настоящата кампания.

"Бетис" обаче изравни в 26' чрез Борха Иглесиас, който има 29 гола в стоте си мача за "зелено-белите" - повече от всеки друг от сезон 2019/20 насам.

Севилци осъществиха обрат в 68', когато португалският национал Уилям Карвальо се измъкна с елегантна "мрежичка" сам срещу вратаря Столе Димитриевски и не сбърка. Така халфът вече има участие в 5 попадения за последните си 9 мача с екипа на "Бетис" - с 2 повече от предишните си 64 двубоя за "Ел Глориосо".

Реваншът е на 3 март на ст. "Бенито Вийямарин". "Бетис" преследва трето класиране за финала от последните си шест опита. През 1997 г. тимът отстрани "Селта" след 1:0 и 1:1, а през триумфалната си 2005 г. елиминира "Атлетик" Билбао след две 0:0 и 5:4 при дузпите.

Не пропускайте и другия първи полуфинален мач за Купата на краля! Утре от 22:30 ч. "Атлетик" Билбао приема "Валенсия", а срещата можете да гледате пряко по RING.