на живо

"Бетис" развали завръщането на Меси в редиците на "Барса"

В луд мач каталунците загубиха с 3:4 на "Камп Ноу"

Reuters

Лионел Меси няма да запомни с хубаво завръщането си в редиците на "Барселона" след контузията в ръката. Каталунците инкасираха загуба с 3:4 от 12-ия в класирането "Бетис" и за първи път от 2003 г. получиха 4 гола в собствената си врата. Тогава домакините губят от "Депортиво" Ла Коруния.

Меси започна като титуляр и първата възможност за гол бе на неговата сметка секунди след първия съдийски сигнал. Той обаче стреля неточно. Въпреки натиска на домакините, първото попадение бе дело на Жуниор в 20-ата минута.

Голът шокира каталунците, а гостите все по-често започнаха да поглеждат към вратата на испанския колос. Тези усилия се увенчаха с втори гол за "Бетис", дело на Хоакин. 

Снимка: Reuters

При резултат 0:2 двата тима се прибраха в съблекалнята след първото полувреме.

През втората част "Барса" успя да намали изоставането си. Жорди Алба изработи дузпа, а Лионел Меси я реализира.

Футболистите на "Бетис" обаче не се предадоха. В 71-ата минута те реализираха трето попадение. Джовани Ло Селсо стреля не особено опасно, но Тер Стеген не успя да се справи и остави топката да влезе в мрежата.

8 минути по-късно гостите получиха второ попадение, което бе потвърдено и след използване на системата VAR. Негов автор беше Артуро Видал, а претенциите бяха, че той е бил в засада. Съдията обаче призна попадението.

Снимка: Reuters

От "Бетис" отговориха веднага - с гол на Серхио Каналес. 

Меси все пак вкара и второ попадение в самия край на редовното време на мача. То обаче не бе достатъчно, за спечелване на точка, а само оформи крайната загуба с 3:4.