на живо

Без чанти и раници на "Борусия" - "Монако"

От полицията помолиха привържениците да заемат местата по трибуните си по-рано

Getty Images

Феновете на "Борусия" Дортмунт и "Монако" ще бъдат щателно проверявани на входовете на "Сигнал Игуна Парк" преди началото на мача между двата тима. Привържениците на тима няма да бъдат допускани на съоръжението не само с обичайните пиротехнически срещи, но и с чанти и раници. Срещата ще може да гледате днес (12 април) по bTV Action от 19:00 ч.

Двата тима трябваше да премерят сили вчера (11 април), но сблъсъкът беше отменен заради взривове до автобуса на домакините на път за стадиона. Прокуратурата в Германия работи по версията за целенасочен терористичен акт и вече има един задържан.

За подсигуряване на сигурността на футболистите и феновете е мобилизиран целият ресурс на полицията в града. От клуба призоваха феновете да се насочат към стадиона възможно най-рано, тъй като ще преминат през няколко пропусквателни пункта.

Отборът на "Борусия" най-вероятно ще се придвижи до "Сигнал Игуна Парк" с резервния автобус.

bTV пък се сдоби с кадри от хотела на "Монако". На тях се виждат реакциите на футболистите при прибирането им след отмяната на мача. Повече може да видите тази вечер (12 април) от 19:00 ч. по bTV Action.