на живо

Без COVID-19 в националния тим по баскетбол в Сараево

Само "лъвовете" засега побеждават вируса, във всички останали отбори има заразени преди евроквалификацията

Lap.bg

Добри новини за мъжкия национален отбор по баскетбол от Сараево. Единствено тимът на България от всички участващи в евроквалификацията, няма нито един заразен в редиците си след първата задължителна ПСР проверка.

Във всяка една от останалите селекции - домакинът на турнира Босна и Херцеговина (2 души от щаба), Гърция (1 играч) и Латвия (1 играч), има позитивни за коронавирус, като те вече са изолирани и поставени под постоянни грижи от страна на организаторите.

Снимка: Lap.bg

Така, от общо 110 извършени проби в Сараево, положителните са 4. В четвъртък националите ще бъдат подложени на нови ПСР-и, а в петък избраниците на Росен Барчовски излизат срещу Босна и Херцеговина в първия си мач от квалификацията за първенството на Стария континент догодина. В неделя "лъвовете" ще мерят сили срещу Гърция.

"Благодарен съм на момчетата. Дотук показват желязна дисциплина, за да се опазим здрави. Постоянно си говорим и нещата са ясни: сега просто е време за мъже и за битка, каквато никога досега не сме водили в цялата история на българския баскетбол. Защото тази битка далеч не е само на терена. Не започва с първия, нито завършва с последния съдийски сигнал", коментира специално за bTV Барчовски.

Снимка: Lap.bg

Четирите отбора - България, Гърция, Латвия, Босна и Херцеговина са наставени при изключителни мерки за сигурност и безопасност в 5-звезден хотел в Сараево, изцяло изолирани от околния свят, без право да напускат хотела, следвайки страктно правилата на т. нар. bubble, който бе приложен за първи път от началото на пандемията в НБА.