на живо

Без диетична кола, мазна храна и... посещения от вкъщи: Как Фюри се втали?

Гледайте мача на британеца срещу Дионтей Уайлдър в неделя сутрин, пряко по RING

Reuters

С Тайсън Фюри никога не е скучно! Британският боксьор не само е един от хегемоните на ринга с нестандартния си стил, но и често се променя. Чисто визуално. 

Направи го и преди реванша срещу шампиона в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър. След като първата среща помежду им за пояса на американеца завърши с равенство, двамата ще се изправят един срещу друг на ринга отново в неделя (23 февруари), а мача може да гледате пряко по RING от 4:00 ч. сутринта. 

И в този двубой Фюри ще е различен. Не говорим за техника, а за... външен вид. Британецът е видимо по-слаб. През декември 2018 г., когато двамата се качиха на кантара за първия си мач, показанията му бяха 116,3 кг и 2,06 м. 

След това той се беше отпуснал, въпреки че победи в други два мача. Но за реванша Фюри подходи изключително сериозно. Британското издание "Дейли Мейл" разкрива, че той стриктно е следвал плана на своя приятел и диетолог Тимъти Олкук. А той никак не е лек и изисква големи лишения. 

Снимка: Reuters

За да бъде в идеална форма за мача, Фюри е изключил от менюто си диетичната кола, бързите и мазни храни и посещенията от... вкъщи. 

"Тайсън направи страхотна подготовка. Всичко е подредено, на точното място и му носи ползи. Голямата разлика идва от храната. Много е стриктен, особено сега, на лагера преди мача. Промените са малки. Например отказа диетичната кола", разяснява Олкук.

Всъщност голямата промяна при Фюри настъпи преди първия мач срещу Уайлдър, когато той се похвали, че е свалил цели 64 кг! Помните го на онази снимка, нали?

Снимка: Reuters

"Винаги е обичал да си похапва. Никога не е спазвал стриктно своя план. Заобикаляше го, излизаше и ядеше бърза храна... Сега не е така", хвали го Олкук. 

Друга голяма промяна в тренировъчния план на Фюри е присъствието на външни хора по време на лагера му. Такива няма! Или са присъствали рядко, за да не го разсейват.

"Ограничихме външните посетители в къщата. Доста неща променихме, за да се подготвим за такъв голям мач. Всичко ни се получи много добре. Ако и на мача се представи така, както по време на лагера, противникът няма да има шанс. Беше доста дисциплиниран", хвали го Олкук. 

Снимка: Instagram

Добрата форма на Фюри се видя и на пресконференцията преди двубоя. Тогава той и Уайлдър дори се спречкаха, което доведе до забрана двамата да се срещнат на кантара. А там ще се разбере как стриктната диета се е отразила на формата на британеца. Големият "изпит" обаче си остава самият мач!

Срещата Уайлдър - Фюри може да гледате пряко по RING от 4:00 ч. сутринта на 23 февруари!