на живо

Без Джокович в Индиън Уелс, Григор Димитров го заменя

Световният №2 не получи разрешение за влизане в САЩ

Световният №2 Новак Джокович няма да участва в турнирите от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс и Маями! Той бе включен в жребия за надпреварата в Индиън Уелс, но в крайна сметка не получи разрешение от здравните власти в САЩ за влизане в страната, тъй като не е ваксиниран срещу COVID-19.

Така кошмарът за Джокович от Откритото първенство на Австралия се повтаря.

Печеливш в случая е най-добрият ни тенисист - Григор Димитров, който заема мястото на Джокович като първи сред чакащите извън списъка с поставени в схемата. Българинът се класира директно за втория кръг, където ще се изправи срещу един измежду Джордан Томпсън (Австралия) и Давид Гофен (Белгия).

Димитров трябваше да играе срещу представителя на домакините Томи Пол в първи кръг, а след това го очакваше сблъсък с Александър Зверев (Германия), но сега избягва този тежък жребий.

Джокович използва социалните мрежи, за да уведоми, че пропуска двата турнира. Първата ракета на Сърбия сподели, че е очаквал подобно развитие.

"Когато автоматично бях поставен в списъка с участници за турнирите в Индиън Уелс и Маями, бях наясно, че най-вероятно няма да мога да пътувам. Представителите на здравното министерство на САЩ потвърдиха, че мерките остават непроменени, което означава, че няма да мога да играя в страната. Успех на всички, които ще вземат участие в тези два чудесни турнира.", написа носителят на 20 титли от Големия шлем.