на живо

Без гол между настоящите и бившите световни шампиони

Франция и Германия разочароваха на старта на Лигата на нациите

Reuters

Сблъсъкът между настоящия световен шампион Франция и бившите първенци, които отпаднаха още в груповата фаза на последния Мондиал - Германия, бе гвоздеят в програмата на първия кръг от новия турнир Лигата на нациите. Очакванията за дъжд от голове и атрактивни отигравания обаче не се оправда, за жалост на феновете по трибуните в Мюнхен и пред телевизионните екрани по цял свят.

В група 1 от Първа дивизия на Лигата на нациите двата фаворити завършиха 0:0.

"Петлите" започнаха с голяма част от титулярите, които спечелиха втората в историята на страната световна купа преди месец. На вратата вместо Юго Лорис бе Алфонс Ареола. В нападение обаче се подвизаваха Антоан Гризман, Пол Погба, Оливие Жиру и Килиан Мбапе.

Снимка: Reuters

Марко Ройс и Тимо Вернер водеха атаката на тима на Йоаким Льов, а Мануел Нойер бе на врата.

Матс Хумелс изпусна най-добрата възможност в скучното първо полувреме. Той обаче стреля високо над вратата.

Снимка: Reuters

Французите като че ли се събудиха през втората част и още в 49-ата минута Гризман шутира към Нойер, а стражът улови. Нападателят опита същото упражнение и 20 минути по-късно, а немският страж отново не сбърка.

Бундестимът отговори със залп от шутове, които Ареола майсторски отрази. Ройс и Хумелс бяха сред най-активните, но така и не успяха да пробият френската стена. 

Снимка: Reuters