на живо

Без Исландия в играта "ФИФА 17"

Компанията производител и футболният съюз на страната не се споразумяха за финансовите условия

Getty Images

Националният отбор на Исландия няма да бъде част от играта "ФИФА 17". Това обяви президентът на футболния съюз на островната държава - Геир Торстенсон.

Шефовете на отбора, направил фурор на европейското първенство във Франция и производителите на играта не са постигнали консенсус по финансовите условия на договора.

"От компанията ни предложиха много малка сума за правата. Някъде около 10 хил. евро. Ние отправихме наша оферта, която беше отхвърлена. Това е бизнес. Те бяха длъжни да ни оценят по-достойно. Националният отбор на Исландия все пак привлече вниманието на целия свят на европейското първенство", заяви Торстенсон.

При дебюта си на европейско първенство, исландците достигнаха до четвъртфиналите на шампионата. В осминафиналната фаза те отстраниха тима на Англия.

Феновете на играта-симулатор обаче няма да могат да използват футболистите на тима в новото издание. Всяка година производителите представят на пазара актуален продукт, в който са включени едни от най-големите футболни звезди в момента, както и почти всички национални отбори в света.