на живо

Без кормило и спирачки в името на мира (ВИДЕО)

Пакистанецът, който не се притеснява от лудия трафик в страната

Без кормило и спирачки в името на мира (ВИДЕО)

Повече от месец Атаулах Балох обикаля из Пакистан с колело без спирачки и кормило, за да предизвика себе си, но и да разпространи едно съобщение за мир, солидарност и справедливост.

"Започнах този тур на 14 август 2020 г. и пристигнах в Исламабад след изминаването на 3476 км.", сподели след почетната си обиколка 45-годишният ентусиаст.

Балох подобри собствения си рекорд от 1997 г., когато с абсолютно същия байк навърта 3282 км.

"Той е пътувал до най-далечните части на Синдх и Пунджаб. Из цял Пакистан. Пристигна в Исламабад с послание за мир, солидарност, просперитет, обединение на работническите класи, справедливост и равнопоставеност между бедните и богатите", радват се сънародниците на Балох.

Той използва един и същи английски модел велосипед, който получава като подарък от религиозния си ментор през 1995 г. С него Атаулах Балох повече от три десетилетия участва в маратони с благотворителни каузи.

За първи път експериментира да кара колело без спирачки и кормило през 1997 г., когато обикаля из родната си провинция Балочистан. Целта му е с нестандарния си прийом да привлече вниманието на хората.

Тази година отново се качва на странния си велосипед в Деня на независимостта на страната (14 август). Върти педалите през четири провинции с надеждата посланието за мир да бъде прието присърце и обещава, че следващия път ще кара назад в продължение на 100 км.