на живо

Без Меси и Роналдо: Когато връхлетя ураганът Катрина, а Никол плени света

Преди 16 години четвъртфиналите в Шампионска лига преминаха без участието на двамата големи

Последните 2 дни ни накараха да се замислим. До сега живяхме в ерата на Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Двамата обаче няма да ни радват с игра в четвъртфиналите на Шампионската лига, след като "Ювентус" и "Барселона" отпаднаха съответно от "Порто" и "Пари Сен Жермен".

Трудно е да си представим най-силния футболен турнир без двамата велики. Всъщност си е чудо-невиждано от цели 16 години насам.

Тогава за последно отборите на Меси и Роналдо не се класираха за четвъртфинали. "Барса", в чиито редици аржентинецът беше дебютирал в Шампионската лига в края на 2004 г., отпадна от "Челси". "Манчестър Юнайтед" с Роналдо в състава, беше отстранен от "Милан".

И за да разберете колко странно нещо ни се случва и през 2021 г., ще ви го обрисувам по следния начин:

Децата, родени през 2005 г., когато Меси и Роналдо не играха на четвъртфинал в Шампионската лига, днес би трябвало да са 9-ти клас!

И ако платформата за видеосподеляне "Ютуб" вече се е превърнала в ежедневие за всеки, то именно през 2005 г. тя беше основана! Началото даде видеото "Аз в зоологическата градина".

Природата тогава се бунтуваше. Ураганът Катрина се вихреше в южните щати на САЩ и отне живота на 1800 души. Щетите след него бяха оценени на 125 млрд. долара! Президент на страната тогава беше Джордж Буш.

Що се касае до политическата ситуация, на 7 юли в Лондон бяха извършени 4 координирани бомбени атентата, за които отговорност пое "Ал Кайда". Загиналите след страшната атака в метрото са 52-ма души, а над 700 са ранените.

В Либерия се провеждат избори, спечелени от Елен Джонсън Сърлиф - първата жена-президент в Африка. Ангела Меркел пък се превръща в първата жена-канслер на Германия.

Снимка: EPA

А що се отнася до забавлението, Григор Димитров все още не познаваше Никол Шерцингер. Тя пък тепърва привличаше вниманието с "Пусикет долс". 

Риана също тепърва прохождаше на сцената, а най-слушаната песен беше на Марая Кери - "We Belong Together".

В кината пък се появи филмът "Мистър и Мисис Смит", а целият свят разбра, че Анджелина Джоли и Брат Пит са двойка!