на живо

Без Моуриньо "Юнайтед" се върна на победния път. Ибра се отпуши

Златан Ибрахимович записа със златни букви името си във Висшата лига, след като вкара 25-хилядния гол в първенството

Getty Images/Guliver Photos

"Манчестър Юнайтед" спечели гостуването си на "Суонзи" в Уелс с 3:1 и така записа първи успех във Висшата лига от края на месец септември насам.

Пол Погба откри резултата в 15-ата минута, а Златан Ибрахимович добави нови два гола преди почивката. За "Суонзи" точен бе Ван Ден Хорн в 69-ата минута.

"Юнайтед" започна гостуването си на "Либърти Стейдиъм" в Уелс по-активно и още в 3-ата минута Уейн Рууни имаше шанс да отбележи, но ударът му премина на сантиметри от десния стълб на вратата, пазена от Лукаш Фабиански.

"Червените дяволи" все пак успяха да поведат в резултата в 15-ата минута. Пол Погба засече избита от защитата на "Суонзи" топка и след прецизен шут вкара за 0:1.

Футболистите на "Юнайтед" не спряха да търсят втори гол и той падна в 21-ата минута. Златан Ибрахимович отбеляза след страхотен удар от около 20 метра.

Шведът имаше повод да се радва отново в 33-ата минута, когато получи добър пас от Рууни на границата на наказателното поле, напредна и без проблем реализира за 0:3.

"Юнайтед" стартира втората част уверено и така и не позволи на "Суонзи" да осъществи домакински натиск. "Лебедите" все пак върнаха едно попадение в 69-ата минута, а негов автор бе защитникът Майк Ван Ден Хорн.

Единствената по-опасна ситуация до края на срещата се откри пред Хуан Мата, но испанецът стреля неточно. В последните минути на двубоя Ибрахимович получи жълт картон, който е пети за него и това значи, че той ще пропусне домакинството на "Арсенал". 

След днешния успех футболистите на Жозе Моуриньо заемат 6-то място в класирането със спечелени 18 точки, на 8 зад лидера "Ливърпул".

"Суонзи" и Боб Брадли остават на предпоследното място със само 5 точки.