на живо

Без победител в дербито между "Юнайтед" и "Ливърпул"

Златан Ибрахимович спаси "червените дяволи"

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" и "Ливърпул" не излъчиха победител в дербито на 21-я кръг на Висшата лига. Мачът на "Олд Трафорд" завърши 1:1. 

Гостите от Мърсисайд поведоха в резултата в 26-ата минута след точно изпълнена дузпа от Джеймс Милнър. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за игра с ръка в наказателното поле на Пол Погба. 

Последва сериозен пропуск на Златан Ибрахимович, който стреля от пряк свободен удар, но вратарят на "Ливърпул" Симон Миньоле се намеси вещо. Няколко минути по-късно белгийският страж отново бе на висота. Мхитарян излезе сам срещу него, но не успя да го преодолее.

След почивката темпото на игра се промени, а положения не липсваха и пред двете врати. Дивок Ориги шутира опасно, но топката се отби в тялото на Фил Джоунс и излезе в корнер. 

Постепенно "червените дяволи" наложиха натиск, който даде резултат в 84-ата минута. Антонио Валенсия центрира към Рууни, който намери Фелайни. Последният уцели страничния стълб, а при добавката Валенсия сложи топката на главата на Ибрахимович, който с помощта на горната греда направи 1:1. Останаха обаче съмнения за засади при първото центриране на Валенсия.

В края на мача Вайналдум пропусна отлична възможност да донесе победата на "Ливърпул".

След тази среща мърсисайдци са 3-ти с актив от 45 точки и на 7 зад лидера "Челси". "Манчестър Юнайтед" е 6-ти с 40 точки.