на живо

Без победител в голямото дерби на висшата лига

Челси и Манчестър Сити си отбелязаха по един гол на "Стамфорд Бридж"

Челси и Манчестър Сити завършиха 1:1 в голямото дерби от 23-я кръг на английската висша лига. Бившият напитан на "сините" Франк Лампард изигра първия си мач на "Стамфорд Бридж", след като напусна клуба през лятото. Той се появи в игра в през втората част на срещата.

Това е второ поредно равенство между двата тима, след като по-рано през сезона и двубоят на стадион "Етихад" в Манчестър приключи при същия резултат. "Гражданите" не успяха да съкратят изоставането си от своя съперник на върха на класирането. Челси продължава да е лидер с аванс от пет точки пред настоящите шампиони. До края на първенството остават още 15 кръга.

На "Стамфорд Бридж" резултатът бе открит в 41' от френския нападател Лоик Реми, който получи място в титулярния състав след наказанието на Диего Коста, който няма да играе и в следващите два мача на тима. Реми бе точен от близка дистанция, след като получи страхотно подаване от Еден Азар.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Сините" обаче не успяха да задържат преднината си дълго време и в последните секунди преди почивката Давид Силва изравни. След грешка на Тибо Куртоа испанецът бе най-съобразителен в малкото наказателно поле и отклони удар на Агуеро. През второто полувреме интересните ситуации бяха малко и нито един от двата отбора не успя да спечели трите точки. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В други срещи от кръга, играни в събота, Манчестър Юнайтед  постигна втора поредна шампионатна победа след 3:1 при домакинството на Лестър, доближавайки се на пет точки от градския си съперник. На "Анфийлд" Ливърпул надигра Уест Хем с 2:0, а Тотнъм спечели убедително гостуването си на Уест Бромич с 3:0. В неделя са срещите Арсенал - Астън Вила и Саутхемптън - Суонзи.