на живо

Без победител в най-чакания боксов мач за годината

Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри си спретнаха страхотно зрелище и завършиха наравно

Reuters

Колкото и рядко да се случва в бокса, един от най-зрелищните и чакани мачове за десетилетието - между шампиона Дионтей Уайлдър и претендента Тайсън Фюри за титлата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC), завърши наравно. 

След пълни 12 рунда, тримата рефери не дадоха предимство на нито един от двамата боксьори на ринга в "Стейпъл Сентър" и сблъсъкът остана без краен победител. Така Уайлдър запазва титлата си, чиято съдба ще се реши в реванша с Фюри, който се очаква да се състои през 2019 г.

Снимка: Reuters

Двамата остават непобедени на професионалния ринг, като американецът има 40 победи и 1 равенство в 41 мача, а британецът 27 победи и 1 равенство. 

Мачът предложи на зрителите бокс на изключително ниво, а в крайна сметка съдиите отсъдиха 111:115 в полза на Уайлдър, 114:110 в полза на Фюри и равенство 113:113.

Снимка: Reuters

Американецът можеше да прати в нокаут на два пъти своя съперник, за когото това бе първи сериозен мач след изтичане на близо 3-годишната му забрана да се качва на ринга след употреба на наркотици. В 9-ия и 12-ия рунд Фюри падна на пода, като при втория нокдаун се изправи едва на 6-ата секунда. 

Снимка: Reuters

В типичния си стил британецът забавляваше публиката, като често сваляше гарда и предизвикваше опонента си. Той обаче показа, че не е забравил как се нанасят и тежки удари. 

В крайна сметка победител нямаше, въпреки че мнозинството от боксовите фенове и специалисти дават леко предимство за Фюри.

Снимка: Reuters

След мача, напук на заканите и напрежението преди двубоя, двамата боксьори се поздравиха и се прегърнаха. 

Така Антъни Джошуа, който държи титлите в тежка категория на останалите дивизии, ще трябва да почака до реванша, за да разбере с кой от двамата боксьори ще спори за званието Абсолютен световен шампион.