на живо

Без проблеми: Димитров е във втория кръг в Акапулко

Съперникът му Адриан Манарино се отказа в средата на втория сет

Reuters

Без особени проблеми Григор Димитров си осигури участие във втория кръг на тенис турнира в Акапулко, Мексико. Българинът беше по-добър на корта срещу своя съперник Адриан Манарино, който в крайна сметка се отказа от мача в средата на втория сет.

Това беше трета среща помежду им и втора в мексиканския град, като роденият в Хасково тенисист остава непобеден в двубоите.

Снимка: Instagram

Мачът започна по традиция с няколко опознавателни гейма, в които и двамата тенисисти не допуснаха изненада. Постепенно класата на българина си пролича и той наложи своето темпо. Това доведе до седмия гейм, в който Димитров реализира пробив, а след това го затвърди и затвори първата част с 6:4.

Вторият сет започна страхотно за номер 16 в световната ранглиста. При първа възможност Григор реализира пробив. Манарино ставаше все по-колеблив в играта си и българинът се възползва по най-добрия начин. Още при следващата възможност той поведе с 3:0. Французинът видимо чувстваше болка и реши предварително да сложи край на мача.

Снимка: Instagram

Следващият съперник на Димитров ще бъде сърбинът Миомир Кецманович, който победи с 6:4, 6:4 Фелисиано Лопес. Той е номер 46 в световната ранглиста и досега не се е изправял срещу българина.

Турнирът в Акапулко е един от най-успешните за Григор. През 2014 г. той стана шампион, а през 2020 г. игра на полуфинал.