на живо

Без промяна за Григор Димитров в световната ранглиста

Българинът остава на 13-а позиция в подреждането

atpworldtour.com

Въпреки че не се включи в нито един турнир през изминалата седмица, Григор Димитров запазва 13-а си позиция в световната ранглиста на ATP. Българинът, който показва страхотна форма през 2017 г., има в актива си 2925 точки. 

От началото на годината Димитров спечели две титли - в Бризбейн и София, а на Откритото първенство на Австралия игра на полуфинал. За последно той излезе на кортовете в Ротердам, Холандия, където отпадна на четвъртфинал. 

След като отказа участие на турнира в Марсилия, българинът се отдаде на почивка в Европа, а след това замина за Лос Анджелис. В САЩ е и следващото предизвикателство за родния тенисист. Той ще участва в надпреварата в Индиън Уелс, който официално започва днес (6 март). Димитров обаче е поставен в първия кръг и най-вероятно ще излезе на кортовете за първи път на 11 или 12 март.

През седмицата се изиграха два турнира с участието на тенисисти от топ 10 - в Дубай и Акапулко. Те обаче не доведоха до значителни размествания на върха на ранглистата. Промяната е само една - Марин Чилич се изкачва на 7-а позиция за сметка на Жо-Вилфред Цонга, който е осми.

В класацията спечелени точки за годината, Димитров е на трета позиция. Преди него се нареждат шампионът на Откритото първенство на Австралия - Роджър Федерер и финалистът от първия за годината турнир от Големия шлем - Рафаел Надал.