на живо

Без публика на ЦСКА - "Левски". Забраната остава в сила до края на ноември

Тенис турнирът "София Оупън" продължава да бъде изключение

Lap.bg

Един от най-чаканите футболни мачове у нас - дербито между ЦСКА и "Левски" от 13-ия кръг на Първа лига, ще се играе пред празни трибуни. Това стана ясно, след като в сила от днес (12 ноември) влезе заповедта на министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов за удължаване на извънредната епидемична обстановка в България заради пандемията от коронавирус до 30 ноември.

Мачът между "червени" и "сини" трябва да се играе на 21 ноември на националния стадион "Васил Левски".

Снимка: Lap.bg

Според заповедта на министъра "Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика". 

Изключение остава тенис турнирът "София Оупън", който се провежда в момента в "Арена Армеец". Според Министерството на здравеопазването, по време на надпреварата правилата са строги. Зрителите спазват социална дистанция, носят маски по време на мачовете и са настанени през 2 седалки. Шампионът в турнира трябва да стане ясен на 14 ноември.

Снимка: Lap.bg

Заради удължаването на извънредната епидемична обстановка, без публика остават още няколко мача с голям заряд в първенството - дербито на Пловдив между "Локомотив" и "Ботев" (28 ноември), както и сблъсъкът между ЦСКА и ЦСКА 1948 (29 ноември).

На 26 ноември ЦСКА приема "Йънг Бойс" (срещата може да гледате пряко по bTV Action от 19:15 ч.) в мач от груповата фаза на Лига Европа. Зрители по трибуните няма да присъстват. 

Снимка: Lap.bg

Така ще бъде и по време на срещата на националния тим срещу Финландия от Лигата на нациите на 15 ноември.

Спортните събития у нас се провеждаха пред ограничен брой зрители до 29 октомври. По време на футболните мачове беше разрешено по трибуните да присъстват до 1000 човека на сектор (или 30% от капацитета му). Присъстващите трябваше да спазват социална дистанция и да сядат през място. Спортните събития на закрито пък можеше да се провеждат при спазване на дистанция от най-малко 1,5 м между зрителите, както и при запълнен капацитет по-малко от 50%.