на живо

Без Рафаел Надал на "Уимбълдън" и олимпийските игри

Испанският тенисист заяви, че е послушал тялото си и е решил да намали натоварванията

Reuters

Световният номер 3 в тениса Рафаел Надал няма да участва на "Уимбълдън" и олимпийските игри в Токио. Това обяви той с публикация в социалните мрежи.

Надал поясни, че причината за решението му е липсата на достатъчно време да се възстанови след мачовете. 

"Не взех това решение лесно, но го направих след като послушах какво ми казва тялото и след като го обсъдих с екипа си. Това е правилното решение, за да може кариерата ми да продължи и това, което правя, да ми доставя удоволствие. За да бъда на високо професионално ниво и да продължа с тежките мачове", пише Надал.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Третият за годината турнир от Големия шлем "Уимбълдън" ще се проведе от 28 юни до 11 юли, а олимпийските игри - в края на юли и началото на август. 

За последно Надал игра на "Ролан Гарос", но на полуфинал загуби от Новак Джокович.

Снимка: Reuters

"Фактът, че между "Ролан Гарос" и "Уимбълдън" има само 2 седмици, не помогна на тялото ми да се възстанови. В този етап на кариерата му е важно да избягвам издевателствата върху тялото ми, за да мога да се съсредоточа върху борбата за следващи победи и титли", обяснява още Надал.

Матадора e шампион на "Уимбълдън" от 2008 и 2010 г., а през 2018 и 2019 г. достигна до полуфинал.

Снимка: Getty Images

През 2008 г. той спечели златен медал на сингъл от олимпийските игри в Пекин, а през 2014 г. триумфира на двойки в Рио де Жанейро заедно с Марк Лопес.