на живо

Без суперавтомобили в "Манчестър Юнайтед" след идването на Рангник?

Роналдо и компания ще трябва да се придържат към служебните коли

Instagram

Назначението на Ралф Рангник за мениджър на "Манчестър Юнайтед" ще доведе до известни промени в ежедневието на футболистите. Според британски медии, специалистът по всяка вероятност ще забрани на звездите да пристигат на тренировка със скъпите си лични автомобили. 

Това означава, че Кристиано Роналдо например няма да може да използва най-новата си придобивка - "Бентлито" за 250 000 паунда. Той прибави возилото към колекцията си за 17 млн. паунда преди няколко седмици. 

Вместо това ще трябва да шофира служебния си "Шевролет".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

В треньорската си кариера Ралф Рангник е водил германските "Щутгарт", "Хановер", по два пъти "Шалке 04" и "РБ Лайпциг", както и "Хофенхайм". Той спечели Купата на Германия с "Шалке 04" през 2011 г., а през 2019-а е финалист в турнира с "РБ Лайпциг". През сезон 2010/11 е начело на "кралскосините" при достигането им до полуфиналите в Шампионската лига.

Рангник е известен с това, че държи на строгата дисциплина в тимовете, които води. 

Все още не е ясно дали германецът ще остане начело на тима и след края на сезон 2021/2022. В договорът му е записано, че е временен мениджър и след кампанията ще бъде консултант. Фаворитите за поста са Зинедин Зидан, Маурисио Почетино и Ерик тен Хаг.