на живо

Безидеен "Тотнъм" рухна срещу "Палас"

"Шпорите" допуснаха първа загуба за сезона във Висшата лига

Getty Images

След три победи с по 1:0, лидерът в английската Висша лига "Тотнъм" допусна тежко поражение. "Шпорите" загубиха с 0:3 от "Кристъл Палас" като гости в лондонския сблъсък от 4-ия кръг.

Тимът на Нуно Ешпирито Санто изигра слабо първо полувреме, в което не отправи удар към вратата на Висенте Гуаита.

Снимка: Getty Images

През втората част "Палас" продължи да има инициативата, а задачата на "орлите" бе улеснена в 58', когато Джафет Танганга си изкара втори жълт картон и остави "Тотнъм" с 10 души. Домакините се възползваха и в 76' Уилфред Заха откри резултата от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Бен Дейвис.

"Палас" довърши съперника с две попадения на влезлия като резерва дебютант Одсън Едуар - в 84' и 93'. Френският нападател пристигна на "Селхърст Парк" в последните дни на летния трансферен прозорец от шотландския "Селтик" за 16,3 млн. евро.

Снимка: Getty Images

С попаденията си днес Едуар подпечата първия успех за мениджъра Патрик Виейра начело на "Кристъл Палас". Така "орлите" заемат 11-о място във временното класиране с актив от 5 точки, а "Тотнъм" все още е лидер с 9, но и мач повече от конкурентите.

В следващия кръг "Палас" гостува на "Ливърпул", докато за "Тотнъм" предстои ново лондонско дерби - домакинство на "Челси".