на живо

Безкомпромисен "Лудогорец" на полуфинал за Купата на България

Шампионът спечели с 4:0 гостуването си на "Локомотив" Пловдив

Lap.bg

Шампионът "Лудогорец" спечели с категоричното 4:0 гостуването си на "Локомотив" Пловдив от четвъртфиналите за Купата на България, с което се класира за полуфиналите на турнира. Там вече са отборите на "Ботев" Пловдив и "Литекс", а последният участник ще бъде определен от двубоя между "Верея" и "Дунав". Жребият е в петък.

Головете за водения от Георги Дерменджиев тим отбелязаха Марселиньо, Вандерсон и Мисиджан, а автогол си отбеляза Павел Виданов.

През първото полувреме "орлите" бяха пълен господар на терена и логично в 32-ата минута Марселиньо направи 1:0 след мощен удар от около 30 метра.

В 59-ата бразилецът намери по прекрасен начин Вандерсон, който финтира Бакалов и не остави шансове на Ел Харуби за 2:0. Три минути по-късно резултатът стана класически, след като Павел Виданов засече в собствената си врата центриране на Вандерсон.

Влезлият като резерва Върджил Мисиджан оформи крайното 4:0 в 78-ата минута. 

Малко преди последния съдийски сигнал фенове на "смърфовете" нахлуха на терена и прекъснаха мача. Първо на терена се появи само един привърженик, който влезе със спринт, но бе повален на земята. Това ядоса голяма група от запалянковците, които също се опитаха да стигнат до игрището.

Наложи се намесата на полиция, футболисти на "Локомотив" и дори президента на клуба Христо Крушарски.