на живо

Безкомпромисен "Реал" не остави шансове на "Барса" в първия мач за Суперкупата

Кристиано Роналдо вкара и получи червен картон в напрегнат мач

Getty Images

"Реал" Мадрид спечели първата среща от спора за Суперкупа на Испания, след като победи с 3:1 "Барселона" в "Ел Класико" на "Камп Ноу".

Двата тима излязоха на терените с най-добрите си футболисти и готови за битка, а интересни моменти и пред двете врати не липсваха. 

Ернесто Валверде заложи на Жерар Делофеу за заместник на продадения Неймар, който да подпомага атаките на Лионел Меси и Луис Суарес.

Зидан пък не рискува със своята звезда Кристиано Роналдо в титулярния състав на "Реал", но португалецът се появи в 58-ата минута и изигра ключова роля за развитието на мача и победата на "кралския клуб".

През първото полувреме двата тима се разучаваха. Опасни удари имаше и към двете врати, но до гол така и не се стигна. 

В 50-ата минута Жерар Пике опита да изчисти топка от своето наказателно поле, но вместо това я прати в собствената си врата, за да открие резултата - 1:0 за "Реал".

В 77-ата минута съдията отсъди дузпа за "Барселона". Лионел Меси застана зад топката и не сбърка. 

Снимка: Getty Images

Подемът в играта на каталунците обаче трая кратко. Влезлият в началото на второто полувреме Кристиано Роналдо беше точен за 2:1 в 80-ата минута.

Две минути по-късно португалецът обаче напусна игра, след като получи втори жълт картон. Роналдо падна в наказателното поле в търсене на дузпа, но съдията отсъди симулация.

Въпреки че останаха с човек по-малко, възпитаниците на Зинедин Зидан успяха да стигнат до трето попадение, което сложи край на спора. Точен беше Марко Асенсио, който прати топката в горния ляв ъгъл на противниковата врата.

Реваншът, който ще се изиграе на "Сантяго Бернабеу" и ще определи носителя на Суперкупата, е на 17 август.