на живо

Безпроблемна победа за ЦСКА срещу "Черно море"

"Червените" трябва да изиграят още два мача до края на годината

Lap.bg

ЦСКА победи с 2:0 "Черно море" в 19-ия кръг на Първа футболна лига. "Червените" нямаха особени проблеми и успяха да си осигурят трите точки към актива с попадения през първото полувреме. 

Резултатът на стадион "Българска армия" беше открит в 20-ата минута. Яник Вилдсхут подаде чудесно топката на Йоан Баи пред вратата. Последва удар, но вратарят на гостите успя да спаси. Отбитата топка обаче се удари в тялото на Мартин Дичев и влезе в мрежата на тима от Варна.

В 43-ата минута резултатът стана 2:0. Кайседо матира Дюлгеров с глава след подаване на Баи. Ситуацията беше проверена със системата VAR за засада, но такава нямаше.

Снимка: Lap.bg

Пред втората част футболистите на "Черно море" опитаха да върнат поне едно попадение, но не успяха. 

VAR се намеси и през второто полувреме. "Червените" имаха сериозни претенции за дузпа в 76-ата минута. Калоян Кръстев бе изпуснат от защитата на "моряците", остана очи в очи с Иван Дюлгеров и бе спънат от Влатко Дробаров. Никола Попов веднага посочи бялата точка, но след преглеждане на видеоповторение наказателният удар беше отменен.

Снимка: Lap.bg

За "Черно море" това беше последен мач за годината, а ЦСКА има още две срещи - с "Арда" и "Лудогорец". "Червените" са втори в класирането, докато тимът от Варна е трети.