на живо

БФС: Хосе Кордоба от "Левски" е със спрени права. Случаят е отнесен до ФИФА

Панамецът не игра срещу "Лудогорец", след като направи дебюта си в дербито с ЦСКА

levski.bg

Новият защитник на "Левски" - Хосе Кордоба, е със спрени права от Българския футболен съюз. Това съобщиха от централата на своя сайт. 

Уточнението беше направено, след като футболистът не взе участие при загубата на "сините" от "Лудогорец" с 2:4, а след мача треньорът Станимир Стоилов пренасочи въпроса за спрените права към БФС и администрацията на клуба. 

Снимка: levski.bg

От централата съобщават, че Кордоба е получил картотека и за това е участвал в дербито срещу ЦСКА в предишния кръг на шампионата. След това в БФС са постъпили допълнителни документи, които са "замразили" участието на футболиста в мачове.

"Във връзка с възникналия казус по отношение на състезателните права на футболиста Хосе Кордоба, Българският футболен съюз уточнява, че след картотекирането на същия в ПФК "Левски", са получени допълнителни документи, променящи обстоятелствата за предоставяне на състезателни права.

Случаят е отнесен до компетентните органи на ФИФА. Футболистът е със спрени права до решение на администриращия орган", пишат от БФС.

Кордоба беше представен като ново попълнение на "Левски" в началото на септември 2021 г. Той пристигна по желание на новия треньор Станимир Стоилов. 

Снимка: levski.bg

Панамецът е роден на 6 март 2001 г. и освен като централен защитник, може да играе и на поста ляв бек. При "сините" той пристигна от "Етър".