на живо

БФС наказа съдията, дал червен картон на Сисиньо

Санкцията на бразилеца от "Лудогорец" беше намалена преди седмица

ludogorets.com

От Българския футболен съюз (БФС) обясниха защо наказанието на защитника на "Лудогорец" Сисиньо беше намалено от 4 на 1 мача. Бразилецът получи директен червен картон в последната среща от изминалия футболен сезон срещу "Славия", след като удари Венцислав Бенгюзов.

Преди седмица санкцията беше намалена, а днес (13 август) от БФС обявиха, че наказание ще понесе съдията Валентин Железов. Не е уточнено какъв е размерът на санкцията.

"Във връзка с постъпили запитвания до Българския футболен съюз по повод намаленото наказание на футболиста на „ПФК Лудогорец 1945“ - Несуиано де Жезус Гусмао – Сисиньо, наложено след двубоя срещу „ПФК Славия“ от 31-ия кръг на ПФЛ Сезон 2019/2020, БФС държи да внесе следните уточнения:

Първоначалната санкция от 4 мача се базира на докладите на съдийската бригада, изготвени непосредствено след края на двубоя, и разгледани от Дисциплинарната комисия към БФС според Дисциплинарния правилник за сезон 2019/2020 г.

Впоследствие главният съдия Валентин Железов изпраща становище до Съдийската комисия към БФС, в което отчита обосновката на решението си в конкретната игрова ситуация като неправилна. Въз основа на това становище и на входирана жалба до Апелативната комисия към БФС, случаят бива преразгледан, санкцията на футболиста – редуцирана, а на рефера Железов е наложено наказание от СК", пишат от БФС.