на живо

БФС не прие писмото на кандидат-президента Любо Пенев (ВИДЕО)

Легендарният футболист е подкрепен от "Черногорец" Ноевци, но от централата не са готови с процедурите

Lap.bg

Уведомителното писмо, с което футболен клуб "Черногорец 1946" от брезнишкото село Ноевци обяви, че ще издигне кантидатурата на легендарният бивш национал Любослав Пенев за президент на Българския футболен съюз, не беше прието в централата.

Днес представител на аматьорския тим пристигна в базата в Бояна, за да предостави уведомителното писмо, в което да заяви официално, че Пенев се кандидатира за поста, който в момента е заеман от Борислав Михайлов. От БФС обаче не приеха документа, тъй като все още не са открили процедури за конгреса, на който трябва да стане избора.

Представителят на "Черногорец 1946" прекара по-малко от 10 минути в офисите на централата. Пред журналисти пък заяви, че българският футбол има огромна нужда от промяна, а Пенев ще работи за благото на спорта и ще "оправи футбола".

"Не ни приеха писмото, защото не са готови - нямат регистър. Това нормално ли е? Днешната дата е избрана символично. Това е писмо за намерението за кандидатиране на г-н Любослав Пенев. Човекът е професионалист и ще работи за благото на българския футбол. Като мине Изпълкомът, ще внесем документите. Но в БФС не са готови. Това е безхаберие", заяви Ивайло Гроздев.

"Амбицията на Любо Пенев е да оправи футбола. Ще имаме инициативен комитет, ще имаме пресконференция. Все още не сме говорили с ЦСКА и "Левски". Накрая народът ще ги измете. Хората убедиха Любо Пенев да се кандидатира, няма никакви кръгове", добави още той.