на живо

БФС очаква феърплей и спазване на мерките при подновяването на Първа лига

Футболното първенство се подновява след пауза от 84 дни

Lap.bg

Със съобщение на сайта си по случай подновяването на Първа лига, Българският футболен съюз (БФС) обяви, че очаква ентусиазъм, честна игра и спазването на мерките за безопасност от всички отбори.

"Убедени сме, че въпреки дългата принудителна пауза, причинена от пандемията от COVID-19, всички членове на българското футболно семейство, в това число състезатели, треньори, длъжностни лица и зрители, са максимално ентусиазирани от възможността стадионите ни отново да приемат мачове от най-високо ниво", пишат от БФС.

"Вярваме, че всички клубове ще изпълняват стриктно мерките и препоръките на държавните власти и Българския футболен съюз предвид настоящата ситуация, а също - че ще продължат да спазват принципите на феърплея и на уважението и толерантността към съперници, съдии и публика", се казва в съобщението.

Първа лига бе спряна на 13 март заради въведеното извънредно положение, предизвикано от пандемията от COVID-19. Шампионатът се подновява 84 дни по-късно, а в днешната програма има два мача: "Локомотив" Пловдив - "Етър" и "Левски" - "Лудогорец".