на живо

БФС отложи старта на сезон 2020/2021 с две седмици

Причината е в големия брой на заразените с COVID-19

iStock

Българският футболен съюз реши стартът на сезон 2020/2021 да бъде отложен. Причината е високия брой на заразените с COVID-19 у нас.

Първоначално беше предвидено новата кампания в Първа лига да започне на 24 юли. От съобщение на сайта на БФС се казва, че стартът ще се отложи с 2 седмици. Сезонът в елита и Втора лига ще започне на 7 август.

Ето и цялото съобщение от сайта на централата:

"Предвид усложнената епидемиологична обстановка в страната и след детайлни консултации с оторизираните държавни органи, Медицинската комисия към Българския футболен съюз внесе предложение към ръководството на БФС стартът на сезон 2020/2021 в професионалния ни футбол да бъде отложен с две седмици.

Ръководството на Българския футболен съюз прие предложението с цел запазване здравето на футболисти, щабове и длъжностни лица във форсмажорната ситуация. Началото на новата кампания в Първа и Втора професионална лига ще се състои на 7 август 2020 г."

Голяма част от отборите в Първа лига обявиха, че имат заразени футболисти в редиците си. Първо от ЦСКА разкриха за положителната проба на Томи Юрич. След това стана ясно, че с COVID-19 са още играчи на "Локомотив" Пловдив, "Ботев" Пловдив, "Царско село", "Дунав" Русе и "Черно море".