на живо

БФС поиска от клубовете приятелско отношение и вълнуващо първенство

От централата заявиха, че ще следят кампанията да протича без проблеми

Ладислав Цветков

Българският футболен съюз в лицето на президента Борислав Михайлов и цялото ръководство, пожела на клубовете от Първа и Втора професионална лига успех през сезон 2019/2020. В съобщението, публикувано на сайта на централата, към отборите се отправя призив за приятелско отношение, което ще направи шампиона по-интересен и атрактивен. 

От БФС заявиха още, че ще направят всичко по силите си, за да може новият сезон да протече нормално и без проблеми.

Посланието на Михайлов идва ден след срещата между него, премиерът Бойко Борисов и шефовете на трите най-големи клуба у нас - Георги Домусчиев на "Лудогорец", Гриша Ганчев на ЦСКА и Васил Божков на "Левски".

Ето и цялото послание на БФС:

"Президентът Борислав Михайлов и ръководството на Българския футболен съюз пожелават успех на всички клубове, участници в Първа и Втора лига през новия сезон, както и на представителите ни в европейските клубни турнири, стартиращи участието си на международната сцена.

От позицията си на регулаторен орган на футбола на всички нива у нас, БФС изразява категоричната си готовност да осигури безпроблемното протичане на сезон 2019/2020 и отправя приятелски апел към клубовете-участници за тяхното съдействие с цел новото първенство да е още по-вълнуващо и атрактивно.

Бихме желали да подчертаем важността на призива на Българския футболен съюз за спазване на правилата на честната игра както на терена, така и извън него – послание, подкрепено и от министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов – тъй като именно спазването на спортните морал и етика е от най-ключово значение за постигането на качествения продукт, който всички искаме да виждаме.

Българският футболен съюз отново се обръща и към най-важната страна във футболната игра – запалянковците - с напомняне, че хулиганството, агресията и ксенофобията нямат място в модерния футбол. Нека всички заедно направим така, че българските стадиони да бъдат арени на чисти и истински битки, решавани единствено на спортен принцип.

Още веднъж желаем късмет и позитивни емоции на всички участници в сезон 2019/2020!"