на живо

БФС: При равен брой точки важат само резултатите в редовния сезон

Важно решение за крайното класиране в Първа лига

Българският футболен съюз обяви важно решение за определяне на крайното класиране в Първа лига. При равен брой точки на два или повече отбора ще се гледат само преките двубои между тях от редовния сезон.

Това означава, че в такива случаи срещите от първата шестица или втората осмица няма да имат никаква тежест при равен точков актив.

Ако ЦСКА и "Левски", които се сблъскват в съботното дерби, завършат с еднакъв брой точки, "сините" ще имат предимство заради резултатите в редовния сезон.

Съобщението на БФС:

"Българският футболен съюз уведомява клубовете, участници в първенството на ППЛ, че предвид форсмажорните обстоятелства, довели до редуцирания календар на настоящия шампионат, при равен брой точки на два или повече отбора в крайното класиране за сезон 2019/2020 в Първа професионална лига, финалните позиции ще бъдат формирани на база на директните двубои между отборите в редовната фаза на първенството (до изиграването на 26-и кръг включително).

Корекцията е с цел максимално спазване на правилата за равнопоставеност между клубовете и анулиране на фактора "единично домакинство" в последващите етапи на шампионата при формирането на крайното класиране".

Тагове: