на живо

БФС прие подписката за извънреден конгрес на Бербатов

Централата трябва да обяви дали ще свика нови избори до 2 седмици

Lap.bg

Подписката на бившия национал Димитър Бербатов за свикване на извънреден конгрес за избор на нов президент на Българския футболен съюз е входирана в деловодството на централата. Това обявиха от БФС на своя официален сайт. 

На 5 август представители на Бербатов занесоха в сградата на съюза в "Бояна" подписи на представители на 1/3 от клубовете, които искат преждевременни избори за нов шеф. Тогава документите не бяха приети под предтекст, че се извършва дезинфекция на сградата. 

Снимка: Lap.bg

Бербатов и екипът му явно са успели все пак да входират подписката и сега трябва да чакат от БФС да се произнесат. Това трябва да се случи до 2 седмици. 

„Днес, 11.08.2021 г., в деловодството на Българския футболен съюз бе входиран набор от документи, представен като подписка с искане за свикване на конгрес на БФС съгласно чл. 37, ал. 1, т. 2 от Устава на БФС. След извършване на проверка относно редовността на внесените документи в установения двуседмичен срок, Изпълнителният комитет на БФС ще се произнесе по направеното искане“, написаха от БФС.

Снимка: Lap.bg

Бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" Димитър Бербатов беше основен претендент за нов президент на централата. Той иска да замени начело Борислав Михайлов. Четвъртият в света от САЩ 94 обаче оттегли оставката си и заяви, че ще изкара докрай мандата си. 

Това означава, че конгрес за избор на нов президент може да се състои най-рано през февруари 2022 г. Или ако 1/3 от клубовете поискат такъв.