на живо

Агресия на футболен мач предизвика дискусии в социалните мрежи

Срещата между "Витоша" Бистрица и "Звезда" Семчиново завърши с меле и средна телесна повреда

Агресия на футболен мач предизвика дискусии в социалните мрежи

Бой на мач между "Витоша" Бистрица и "Звезда" Семчиново завърши със средна телесна повреда, а кадри от агресията предизвикаха дискусии в социалните мрежи.

Здравко Караиванов е пряк свидетел на случилото се.

"До 90-ата минута си беше нормален футболен мач. Нашият аматьорски отбор играеше срещу отбора на "Витоша" Бистрица, в който са бивши футболисти, и мачът беше интересен. Но в 91-ата минута при корнер се случи инцидент и наш футболист направи аркада на играч на "Витоша" Бистрица. След това нахлу публиката и нахлу човек от резервната скамейка, който нокаутира двама от нашите играчи. Удари единия отзад, а другия фронтално и му направи фрактура на носа".

"Те предаваха срещата на живо. Вижда се той как тръгва от скамейката, после влиза в съблекалнята, преоблича се с екип на "Витоша" Бистрица и си тръгва", добави той в предаването "Тази сутрин".

Дългогодишният футболист и бивш национал Даниел Пеев в момента играе за "бистришките тигри".

"Съжалявам за това, което се е случило. "Витоша" Бистрица като клуб не е замесен, нито футболистите, и не е добре да се правят такива ненужни спекулации. Питайте организаторите кой е този човек. И на мен ми е много интересно защо никой от тях не излиза със становище. Техният футболист е отстранен от турнира. Ние също сме отстранени без да имаме жълт или червен картон. Този човек не е наш съотборник. Ние сме приятели, които играят за удоволствие. Нямаме треньор, нямаме щаб. Вероятно е фен", добави Пеев.

След инцидента Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз реши "Витоша" Бистрица да бъде дисквалифициран от участие в турнира, а на "Звезда" Семчиново да бъде присъдена служебна победа от 5:0.