на живо

ЦСКА обвини мениджърите на Карачанаков за напускането му

Александър Томов обеща още двама нови футболисти

БГНЕС

Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов заяви, че вината за разтрогването на договора на Антон Карачанаков е на неговите мениджъри. Силният човек на "Българска Армия" потвърди намерението на ръководството да заведе дело срещу футболиста.

"Съжалявам за Антон Карачанаков. Винаги съм имал добро отношение към него. Вината е на неговите мениджъри. Явно те имат планове за футболиста. Искат да го пласират като свободен агент. Ако беше останал в ЦСКА, щеше да се развие", каза Томов.

Той очаква лидерът в "А" група да се подсили с още две нови попълнения през зимния трансферен прозорец. От началото на 2015 година с ЦСКА подписаха румънският нападател Стефан Николич и латвийският вратар Максимс Уваренко. Томов допълни, че клубът няма да продава играчи на всяка цена.

"ЦСКА не е сергия за продажба на футболисти. Няма да продаваме там, където нямаме равностойни замени. Ако няма достойни предложения, няма да продаваме. Има такива преговори за трансфери на наши футболисти, но все още няма нищо конкретно. Привлекли сме двама, ще има още двама нови", каза председателят на Надзорния съвет на ЦСКА.

Томов очаква турският отбор Мерсин до другата седмицата да се издължи на "червените", които имат да получават още една малка сума от 660 000 евро, дължими по трансфера на Спас Делев.

Според Томов не е обсъждана възможността бизнесменът Петър Манджуков да стане мажоритарен собственик на ЦСКА.