на живо

Капитаните на три отбора от "А" група в ареста заради "черно тото" (ОБНОВЕНА)

На Александър Тунчев, Кирил Котев и Матин Камбуров е наложена 24-часова мярка за задържане

btvnovinite.bg

Акция срещу "черното тото" в родния футбол се провежда в София. Футболисти от различни отбори бяха извикани да дадат показания.

Трима футболисти са задържани за 24 часа, научи bTV. Това са капитаните на ЦСКА, Черно море и Локомотив Пловдив – Александър Тунчев, Кирил Котев и Матин Камбуров. В миналото всички те са защитавали цветовете на пловдивския Локомотив.

Общо деветима души са задържани до момента при операцията на Криминална полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Националът и капитан на ЦСКА Александър Тунчев и четирикратният голмайстор  на „А" група Мартин Камбуров са две от популярните имена в българския футбол, които трябваше да дават обяснения за поведението си в мачовете, към които УЕФА има съмнения, че са били манипулирани.

Александър Тунчев (в центъра)
Снимка: БГНЕС


И двамата са бивши футболист на Локомотив (Пловдив) - отборът, който е главен заподозрян за участие в манипулиране на мачове.

Разпитан беше и тогавашният техен съотборник Йордан Тодоров. Очаква се в близките часове да бъде повикан и бившият собственик  на Локомотив (Пловдив) Константин Динев.

Сред отборите, които се разследват за незаконни залагания, е и Любимец, който игра за кратко в „А" група. 

Настоящият играч на Локомотив (София) Иво Иванов - бивш играч на Любимец, също беше в следствието днес. "Има някаква акция там за някакви мачове, които казват, че са "черно тото" и искат просто нещо да съдействаме. Питаха дали знаем нещо конкретно за някакви сблъсъци. Няма да коментирам какво ме питаха, защото има някакво разследване там. Става въпрос за манипулирани срещи", каза той.

Юношеският национал Стивън Петков също беше разпитван - той беше изхвърлен от футбола именно заради „черно тото".

Наскоро елитният Марек беше глобен с 10 000 лева заради съмнения в участие в "черно тото", но днес играчи на клуба от Дупница не бяха разпитвани.

В спортните новини на bTV очаквайте и коментара по темата на президента на футболния съюз Борислав Михайлов.