на живо

Кой е Георги Дерменджиев?

Новият треньор на Лудогорец ще спасява сезона с мача в Белград

 Георги Дерменджиев замени Стойчо Стоев начело на шампиона Лудогорец. За някои това е временно решение, но не е изключено да се продължи тенденцията и да се налагат хора от клуба на поста треньор. 

Като футболист Георги Дерменджиев играе за Славия, Янтра и Спартак (Пд). Бил e старши треньор на Литекс и Сливен. Работил е и като асистент в ловешкия отбор и Спартак (Пд). Заемал e също длъжността главен мениджър в Ботев (Пд). С Литекс и Лудогорец има над 50 мача в европейските клубни турнири. Георги Дерменджиев е неизменна част и от екипа на Ивайло Петев.

С Литекс Дерменджиев има някои паметни мачове в Европа, а през сезон 2005/06 влезе в групите на Купата на УЕФА и излезе от тях. Люпко Петрович също беше впечатлен от работата на Дерменджиев.

Именно Георги Дерменджиев беше с решаваща роля и за израстването на Ивайло Петев като треньор. И точно заради това не е изненада, че лично Кирил Домусчиев настоя Дерменджиев да остане в Лудогорец и след уволнението на Ивайло Петев. 

Макар и да изглежда човек в сянка и да не обича медийните изяви, Дерменджиев познава всичко в Лудогорец в детайли. Той е човекът, който се ангажира със школата на клуба.  Мястото, където от години работят най-добре с юношите, е Ловеч. Не е случайност, че именно там беше и Георги Дерменджиев преди това.

 

 

Тагове:

лудогорец