на живо

Луис Педро още по-близо до Левски

Ръководствата на "сините" и Ботев (Пловдив) постигнаха договорка за трансфера на холандеца. Ромарио разтрогна с "жълто-черните"

БГНЕС

Левски и Ботев (Пловдив) се разбраха за трансфера на Луис Педро. Столичният клуб ще  плати ниска трансферна сума за услугите на офанзивният халф, който почти сигурно ще се превърне в третия играч на "жълто-черните", след Веселин Минев и Георги Сърмов, който поема в посока ст. "Г. Аспарухов".

Педро е поредният футболист, който напуска изпадналият във финансови затруднения отбор на Ботев. Предполага се, че холандецът вече е договорил личните си условия с ръководството на Левски. Очаква се той да пристигне в София още тази вечер и утре да подпише своя договор. Има вероятност Педро да се включи и във вечерната тренировка на "сините", които продължават подготовката си за съботния мач от първия кръг на "А" Група. 

24-годишният Луис Педро се присъедини към Ботев (Пловдив) през лятото на 2012 година и изигра 46 мача за "жълто-черните", в които отбеляза 14 гола. В кариерата си той е играл още за холандските Фейенорд, Го Ахед, Екселсиор и Хераклес.

Друг от основните играчи на Ботев през изминалите два сезона, Ромарио Кортзорг, разтрогна договора си с "канарчетата" по взаимно съгласие.