на живо

Мартин Петров: Не сме вълшебници, но можем да помогнем на нашия футбол (ВИДЕО)

"В цялата страна се усещаше страх сред много хора", коментира бившият футболист на "Атлетико" Мадрид

Мартин Петров: Не сме вълшебници, но можем да помогнем на нашия футбол (ВИДЕО)

Не сме вълшебници, но можем да помогнем на футбола ни! Това заяви Мартин Петров в студиото на предаването "Тази сутрин" по bTV.

Със Стилиян Петров са част от екипа на Димитър Бербатов, който настоява за промяна начело на БФС. Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" обяви кандидатурата си за президент на централата, но само ден по-късно Борислав Михайлов оттегли оставката си и се завърна, за да довърши мандата си.

Според Мартин Петров ходът на тримата е "обсъждан дълго време", докато дойде правилният момент, за да излязат пред публиката.

"От срещите ни с хората в цялата страна се усещаше страх сред много хора", коментира Мартин Петров.

"В последните години тези хора показаха, че нещата не стават така. В момента смятаме, че можем да помогнем на футбола ни. Не сме вълшебници, знаем, че ще ни е трудно. Дойде ни времето да помогнем. Омръзна ни да слушаме едни и същи интервюта какви проблеми имаме.", добави бившият футболист на "Атлетико" Мадрид.

"Клубовете изгубиха доверие към БФС и те самите искат да свикат този конгрес. За 2018 г. се сещам за прословутите скандали как не допускаха Любо Пенев и другите скандали. И за тези конгреси чуваме как се е гласувало, какво е правено с бюлетини. Просто не може да ни го проумее главата. Ние сме по-ново поколение и искаме да внесем иновативности. Хората от футболния съюз искат да си действат по стария начин", каза още Мартин Петров.