на живо

Официално: Любослав Пенев поема ЦСКА! (ОБНОВЕНА)

Бившият национален селекционер става треньор на "червените" за втори път в кариерата си

Любослав Пенев е новият треньор на ЦСКА. Бившият национален селекционер е приел предложението на ръководството на поеме отбора до края на сезона. Той ще замени на поста Галин Иванов, под чието ръководство тимът не успя да вкара гол в пет поредни мача и се срина до четвъртото място в класирането.

Ето официалното съобщение, публикувано на клубния сайт:

"От днес представителният отбор на ЦСКА има нов старши треньор - Любослав Пенев. Ръководството на клуба взе това решение с оглед единението на червената общност, за която той е знакова фигура с безспорен авторитет и професионални качества. Пенев и неговият екип ще водят тима до края на сезона.

ЦСКА София благодари за всеотдайната работа на Галин Иванов и спортно-техническия му щаб.

Информираме, че Любослав Пенев няма да води днешната следобедна тренировка. Отборът ще бъде изведен от Галин Иванов.

Очаквайте скоро допълнителна информация за пресконференция, която ще бъде насрочена за утре."

 

Според различни източници Пенев се е съгласил да бъде треньор на "армейците" без да получава заплата до края на сезона.

Това ще бъде вторият период на наставника начело на ЦСКА. През март 2009-а година той пое тима от Димитър Пенев и след серия от силни мачове го изведе до лидерската позиция. Впоследствие обаче титлата е спечелена от Левски.

През следващия сезон "червените" започват силно и водят оспорвана битка с Литекс за първото място. През януари 2010-а година напуска заради неразбирателство с ръководството.

Едно от най-скандалните събития по време на първия му престой е решението на Пенев да отстрани временно от състава 9 футболисти заради неспазване на режима. Сред тях бяха Иван Иванов, Кирил Котев, Йордан Тодоров, Павел Виданов и Светослав Петров.

Очаквайте подробности с картина!