на живо

"Отборът на надеждата" записа две победи в Румъния

Българският тим очаква Световното първенство в Чили

Националният „Отбор на надеждата” записа две победи, равенство и загуба  при участието си в приятелски турнир в румънския град Градищеа в събота.  Чрез турнира румънската организация се опита да популяризира дейността си  и да осигури финансиране за транспортирането на отбора си за световното  първенство по футбол за бездомни хора в Чили през октомври. Събитието се  състоя в рехабилитационния център за лечение на наркомании „Тийн Челиндж”  и в него взеха участие представителните отбори на Румъния и България, както  и младежи, които са в процес на лечение от зависимости. Румънският отбор  не беше в пълен състав, а беше представен само от четиримата си най-добри  футболисти.  В турнира за България играха осемте национали, които ще участват и на  Мондиал 2014 – Ангел Станков, Анатоли Аспарухов, Ангел Иванов, Николай  Ангелов, Борислав Христов, Кирил Александров, Исус Чавдаров и бежанецът от  Мали Куаси Ив.

В първата среща от състезанието съставът на домакините победи „Отбор на  надеждата” с 6:5 с гол последната секунда. Последва победа за българския  отбор над тима на „Тийм Челиндж” и равенство 7:7 отново срещу националите на  Румъния. Четвъртата среща се проведе във формат мини футбол (5+1 играчи) и  беше убедително спечелена от „Отбор на надеждата”. Мениджърите на румънския тим и на българския „Отбор на надеждата” – Михай  Русос и Виктор Кирков, се споразумяха да организират подобни състезания  всяка година, като част от подготовката си за световните първенства по футбол  забездомни хора.  

Същевременно в неделя „Отбор на надеждата” проведе и третия си  подготвителен турнир „Играй с националите” за тази година. Състезанието се  проведе на тренировъчното игрище на стадион „Берое” в Стара Загора. В него  националите срещнаха ветераните на местния клуб, водени от легендата на  Sports Management  Bulgaria  клуба Георги Белчев, представители на фен клуба на „Манчестър Юнайтед” и  юноши на домакините, родени през 1996 г.