на живо

Призивът на Бербатов: Без расизъм и насилие (ВИДЕО)

Разбирам огорчението ви, че чашата е преляла

Призивът на Бербатов: Без расизъм и насилие (ВИДЕО)

Димитър Бербатов призова протестиращите срещу ръководството на БФС преди и по време на европейската квалификация с Унгария да се въздържат от крайни действия, агресия, расистки и нецивилизовани прояви.

„След като станахме свидетели на безумните действия и решения от страна на Българския футболен съюз в последните дни, мачът на националния отбор е отново на "Васил Левски". Разбира се, целият свят ни се смее и това петно, което тези родни управници на нашия футбол лепнаха на всички нас, надали някога ще бъде изтрито", започна Бербатов.

"Въпреки това аз се радвам, че след две години и половина, в които аз и моят екип открито протестираме и се борим срещу това управление на българския футбол, все повече хора открито показват несъгласието си и неодобрението си към тези ръководители и това ще кулминира в един напълно оправдан протест пред Националния стадион".

"Призовавам всички, които ще бъдат там - въздържайте се от крайни действия и агресия. Разбирам огорчението ви, че чашата е преляла, но не допускайте каквито и да е прояви на насилие и расистки или други нецивилизовани призиви. Всичко това е чуждо на футбола, който искаме да имаме. Промяна е неизбежна, но агресията не помага", допълни рекордьорът по голове за националния отбор.