на живо

Слаб Левски отново с победа в последната минута, резервата Божинов спаси „сините” срещу Черно море

Гол от дузпа в края на мача носи успеха срещу Черно море с 1:0

Левски спечели драматично с 1-0 срещу Черно море в седмия кръг на футболното първенство.

„Сините” играха без публика заради санкцията, която Българския футболен съюз наложи заради поведението на техните привърженици при гостуването на Литекс в миналия кръг, когато феновете влязоха в конфликт с полицията. Пред погледа на Димитър Димитров- Херо, отбора на Левски не успя да вкара гол през първото полувреме. Луис Педро имаше най-добрата възможност за попадение, а гостите от Варна опитваха с далечни удари да стигнат до целта.

След почивката отново Луис Педро беше най- близо до гола, но така и не намери начин да преодолее вратаря Китанов. Валери Божинов влезе в игра в последните 10-ина минути на мача на мястото на Валери Домовчийски.

Именно Божинов беше на крачка от гола, но неговия удар от фаул срещна страничната греда.

В последната 4-а минута от даденото продължение на мача Луис Педро беше съборен в наказателното поле от Живко Атанасов и съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа. Футболистът на Черно море беше дори изгонен с директен червен картон, а Валери Божинов реализира дузпата и донесе успеха на Левски в последната минута, точно както беше спечелен и домакинския двубой с Ботев Пловдив.