на живо

Стилиян Петров: Не ни е страх! Ще се борим (ВИДЕО)

Бившият капитан на националния отбор смята, че е крайно време за промяна в българския футбол

Стилиян Петров: Не ни е страх! Ще се борим (ВИДЕО)

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров е категоричен, че е крайно време да настъпи промяна в управлението на футбола ни. Той е част от екипа на Димитър Бербатов, който е най-сериозният кандидат за президент на БФС.

В края на април Бербатов даде старт на кампанията си за изборите, но само ден по-късно Борислав Михайлов оттегли оставката си. Така извънредният конгрес бе отменен, а редовният ще се проведе пред февруари 2022 г.

Именно затова Бербатов и екипът му събраха подписите на над 1/3 от клубовете, членове на БФС, с искане за насрочване на преждевременни избори. От футболната централата имат 14-дневен срок да отговорят на искането, което бе входирано по електронен път. 

Ако БФС не го направи, съдът ще задължи централата да насрочи конгрес за нов президент.

"Ние знаехме с какво се захващаме и знаехме, че ще е трудно. Когато започнахме да споделяме каква ни е идеята, всеки, който говореше с нас казваше: "Нямате шанс да се преборите със системата". Повечето идеи дойдоха от Митко. Той сподели много добре неговата визия, екипа, с който иска да работи. Не ни е страх да се борим, Дори да загубим, ние искаме да променим.", каза Стилиян Петров в студиото на "Тази сутрин".

"Като футболна нация вече сме загубили респекта на световния футбол. И продължаваме да говорим, че всичко е наред! Венци Стефанов постоянно излиза и говори, че всичко ни е наред. Не, не е!", добави Стан.